Kennel Momabo's
Uppfödning av svart och vit storpudel

OM OSS

Hej vad roligt att du hittat till just vår kennels hemsida. Det är jag som är grundaren till Kennel Momabo's. Jag heter Maria Modig och bor tillsammans med min familj i Bollnäs som ligger vackra Hälsingland. 

Storpudeln har sedan mitt första möte med rasen varit min stora passion. Målet är att föda upp friska sunda hundar till sällskap, arbete och utställning. Våra hundar har varit framgångsrika i uställningsringen med BIR BIM Grupp och BIS placeringar. Inom bruks och lydnad. Flera hundar är utbildade som sociala tjänstehundar och även assistanshund.

Min allra första storpudel föddes 1991 och kenneln grundades 1994. Jag är utbildad djurskötare och har ägnat hela mitt liv (sedan 1989) åt att arbeta med djur, främst hundar och hästar, pälsvård har alltid varit en del av mitt yrkesverksamma liv sedan jag fick min fösta pudel. På senare år har jag fyllt på min kunskapsbank och utbildat mig till bildlärare, yrkeslärare och skolhund-pedgog och arbetar nu deltid som hundkunskapslärare på Realgymnasiet och har en hundsalong i Bollnäs.